Search
  • Marissa

Had ik al verteld hoe ik Koopvis.nl uit de klauwen van de robots redde?

Updated: Apr 14, 2021

Begin dit jaar besloot ik een website te maken. Op mijn website zou ik mijn schrijfkunsten gaan verhuren. Dat ‘ie Koopvis.nl moest heten stond vast. In Koopvis zijn de achternamen van mij en mijn gezinsleden op een vrolijke manier gefuseerd.


Koopvis.nl bleek bezet, maar niet als website in gebruik. Ik kon Koopvis.eu en Koopvis.com krijgen. Zelfs Koopvis.fun was beschikbaar.


Maar die wilde ik niet.


Mijndomein vermeldde dat Koopvis met de extensie .nl op 10 maart 2020 om middernacht weer beschikbaar zou worden. Ik zette de datum in mijn agenda.Op een dinsdag enkele weken later ontving ik 's avonds laat een melding van mijn agenda: 'Domein Koopvis.nl komt vrij'. Spannend! Je moet er als de kippen bij zijn had ik me laten vertellen, want robots claimen automatisch de vrijkomende domeinen en zetten ze voor veel geld te koop.De laptop ging mee naar bed. Ik zette de pagina op scherp.


Om 23.59 drukte ik op F5. Er gebeurde niks. Ok logisch, ik was iets te vroeg.


00.01 uur: F5. Niks.


00.03 uur: F5. Hm.


00.06 uur: F5. Verdorie.


Ik kan hier een heel lang verhaal van maken. Het kwam erop neer dat Koopvis.nl na een kwartier en talloze keren F5en nog steeds niet beschikbaar was. Zou ik de informatie niet goed gelezen hebben? Dat overkomt me wel vaker. En ja hoor, daar stond glashelder: het kan ongeveer een uur duren.


Fast forward naar 00.59. Nog steeds geen succes.


01.01 uur: F5. Nada. Verdomme.


Nóg maar een keer de informatie over het claimen van een domein erbij pakken. Ik ben toch niet gek! Oh, ze hanteren de Britse tijd. Dus tussen nu en een uur moet het toch echt…


Inmiddels was het na enen en ik lag daar tussen de klamme lappen te F5en alsof er geen morgen was. Het ging mij niet gebeuren dat de robots er met míjn domein vandoor zouden gaan.


Om 01.37 uur was het zover. ‘U heeft Koopvis.nl met succes geclaimd.’


Als een kind zo blij ben ik met mijn domein. Inmiddels heb ik Koopvis.nl een beetje aangekleed. Kom je een keer kijken, vroeg ik aan mijn vrienden op LinkedIn en Facebook.


En, wat vind jij?

35 views

Recent Posts

See All

‘Je moet natuurlijk wel prioriteiten stellen’, zei de dame die bij het stoplicht wachtte gedecideerd tegen haar poedel. ‘Want jij hebt de regie in dit project’. Ze droeg een slordige knot, een jogging