top of page
Search
  • Writer's pictureMarissa

Poppenkast op de gesloten afdeling

Updated: Apr 14, 2021


Ria (90) draagt het hart op de tong. En ze heeft oog voor detail. Als ik geluk heb krijg ik een complimentje: ‘wat heb je leuke schoenen aan!’


Als ik vervolgens naar het keukenblokje loop om koffie voor haar in te schenken roept ze ‘dikke reet!’


Vandaag is het weer tijd voor de maandelijkse huiskamerviering. Samen met de dominee help ik iedereen naar een plek in de kring rond de salontafel. De dienst komt op gang, we zingen een lied en de Paaskaars staat aan.


De dominee komt langs met een blad vol theelichtjes die werken op een batterijtje. We mogen allemaal een kaarsje aansteken voor onze geliefden.

Poppenkast

Als Ria aan de beurt is kijkt ze de dominee onbewogen aan. Ze geeft aan dat ze daar géén behoefte aan heeft. ‘Wat een poppenkast’ mompelt ze en ze rolt puberaal met haar ogen.


Ik schiet vol. Van de kwetsbare mensen om me heen maar ook van het lachen. En ik weet niet of ik het me verbeeld maar volgens mij zie ik de dominee ook grijnzen.


Smaakt naar meer? Ik bundelde alle verhalen over de gesloten afdeling in deze blog.

14 views

Recent Posts

See All

Gulp

‘Je moet natuurlijk wel prioriteiten stellen’, zei de dame die bij het stoplicht wachtte gedecideerd tegen haar poedel. ‘Want jij hebt de regie in dit project’. Ze droeg een slordige knot, een jogging

bottom of page